מיקרוגאופגוס ציקלדים ננסיים

דף הבית » דגי נוי וציקלידים » מיקרוגאופגוס ציקלדים ננסיים
מיקרוגאופגוס ציקלדים ננסיים 2018-08-27T13:36:06+00:00

רמירז הכחול" הפך לאחד מהציקלידים הננסיים הפופולריים ביותר שתמצאו בחנויות הדגים המקומיות שלכם היום.

הוא נשאר קטן,הוא מאוד שקט,וגם הזכר וגם הנקבה מאוד צבעוניים ולא כל כך קשים לריבוי באקווריום ביתי.

השילוב של הצבע הכחול והצהוב גורם לבלוט בכל אקווריום קהילתי של דגי נוי דרום אמריקאים.

אשר לרבייה שזהו סיפור אחר. לדעתי הדרך הנכונה היא קודם כל להשיג לפחות שישה פרטים צעירים ככל האפשר שלא קיבלו הורמון לחיזוק הצבע, כך הם יגדלו יחדיו ויתחלקו לזוגות בעצמם.

בגודל הזה הם צריכים להיות מאוכלסים באקווריום 10 -15 גלון עם תחתית חשופה העובד בעזרת פילטר בועות ובנוסף חופן גדול ושימושי של גא'בה מוס בנוסף רצוי להוסיף סלע כלשהו או חצי קוקוס שיספק להם מקום מסתור.

טמפרטורת המים מומלצת כ28 מעלות צלזיוס ,עם קשיות מים הנעה בין 6-8 DGH.

הרמירזים מאוד קלים להאכלה כאשר הם מקבלים מגוון של אוכל חי כגון : ארטמיה מובקעת , ארטמיה קפואה, ואוכל דפדפים.

תמיד ננסה לשים לב עם ישנו דג מסויים המפחד בפינת האקווריום, דג זה הוא בסכנה ויכול למות ויש להוציאו מהאקווריום ולהכניסו לאקווריום אחר,בכמה ימים לאחר מכן המשיכו לחפש עם יש מקרים נוספים כאלו.

כאשר זוג מתחבר הזכר יראה הרחבה של שלושת הקרניים הראשונות על סנפיר הגב ובנוסף הוא יהיה הגדול ביותר במיכל .

הדרך הטובה ביותר להבדיל בין מיני הרמירז היא לבדוק את הכתם הגדול השחור בצדו של הדג אם יש נקודות כחולות מנצנצות הוא נקבה. במידה ואין נקודות באיזור ומסביב הדג הוא זכר .

תמיד תבדוק אם הזכר הגדול הדומיננטי באקווריום נמצא ביחד עם דג קטן ממנו בחלקו העליון של עציץ במידה ואתה מבחין בכך תנסה להוציא את שאר הדגים מהאקווריום לפני שהשניים שהבחנת יחסלו את שאר הדגים באקווריום

במידה והזוג שמצאת הוא אכן זוג והנקבה מוכנה להתרבות , הנקבה תטיל את ביציה במשטח חלק באקווריום, כמובן שההורים חייבים להיות במיכל לבד,בימים הראשונים להורים לא כל כך יהיה אכפת מהביצים וכדאי להישאר די קרוב אבל במידה מסויימת, להיות כמו מעריץ.

בחלוף 5 ימי שהביצים יבקעו הזכר יתחיל לתת יותר תשומת לב לביצים מן הנקבה, ומתי שהם יהפכו לשחיינים חופשיים לאחר עוד 5 ימים כל הורה יקח קבוצה מסויימת של דגיגים וישמור עליה במקומות נפרדים במיכל, בזמן הזה אני הייתי ממליץ בזהירות להוציא את הנקבה מן המיכל, ולהחליף בזהירות את פילטר הבועות לפילטר ספוג פעיל (עם בקטרייה ) מוכן לפעולה.

אנו ממליצים להאכיל את הדגים במזון אמריקן B.P של חברת O.S.I .

מזון לדגים זה נוסה בהצלחה בארץ ובעולם, והתגלה שהמזון מתאים לדגיגים מן הסוג הזה.

ברגע שהזכר כבר לא יכול לשמור על כל הדגיגים יחד והם שוחים בכל רחבי המיכל יש להוציא את הזכר מן האקווריום ולהכניסו אל המיכל בו נמצאת הנקבה בתקווה שהם יתרבו שוב.

כאשר הדגיגים ימשיכו לגדול מומלץ להכניס כמה נקאים אל ההאקווריום בכדי שיאכלו את האוכל שלא נאכל בקרקעית ושקע אל תחתית האקווריום.

באשר להחלפות מים איני ממליץ להחליף בכמויות גדולות ההמלצה שלי היא להחליףלא יותר מ10% בכמה ימים משום שבהחלפות מים גדולות יש סכנה שהדגיגים ימותו.